Reyap Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cahit Yüksel Kimdir?

1965 yılında Tunceli’de 6 kardeşin üçüncüsü olarak dünyaya gelen Dr. Cahit Yüksel ilkokula Tunceli’de başlamış olup orta öğrenimine İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde devam etmiş, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tamamlamıştır.

Başarılı eğitim hayatını aksatmadan çeşitli aile işletmelerinde her kademede aktif olarak çalışan Dr. Cahit Yüksel tutkusu haline dönüşen iş hayatına çocukluk yaşlarında başlamıştır.

1990 yılından itibaren kardeşleri İnşaat mühendisi Celal Yüksel, İnşaat mühendisi Cengiz Yüksel, Eczacı Filiz Yüksel ve Hasan Yüksel ile birlikte kurdukları ve yönettikleri ticaret, deri sanayi, turizm, gayrimenkul ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren çeşitli kuruluşlarda günümüzde yaklaşık 2.000 insanımıza iş imkânı sunulmaktadır.

Erken başlayan çalışma yaşamı boyunca edindiği tecrübelerini tıp eğitimiyle harmanlayan Dr. Cahit Yüksel, kardeşlerinin yanı sıra amcası Op. Dr. Hıdır Yüksel ve kuzeni Op. Dr. Alper Yüksel’i de yatırımlarına dahil ederek temelleri 2008 yılında atılan ve 3 Ocak 2011 yılında hizmete açılan 157 yataklı, toplam 14.000 m2 kapalı alana kurulan Reyap Hastanesi Çorlu ile ilk sağlık yatırımını gerçekleştirmiştir.
Reyap Hastanesi Çorlu profesyonel akademik kadrosu, güncel teknolojik altyapısı ve verdiği nitelikli sağlık hizmetiyle yalnızca Tekirdağ’dan değil, aynı zamanda Kırklareli, Edirne, İstanbul ve Balkanlar’ dan gelen birçok hastanın tercih ettiği güvenilir bir sağlık kuruluşudur.

Dr. Cahit Yüksel; mevcut kurucu ekibe değerli babası iş adamı İbiş Yüksel’i de ortak ederek, aile birliğinden doğan güç ve sağlık alanında ulaştığı başarının verdiği ilham ile 16 Ekim 2016 yılında ikinci sağlık yatırımı olan Reyap Hastanesi İstanbul’ u açma hayalini gerçekleştirmiştir.
Toplam 328 yatak kapasiteli (174 aktif yatak), 35.000 m2 kapalı alana sahip, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi, Tıbbı Onkoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi gibi özellikli branşlarda da hizmet veren Reyap Hastanesi İstanbul üniversite hastanesi standartlarında inşa edilmiş olup bölge halkına olduğu gibi uluslararası hastalara da bilimsel ve teknolojik gelişmelere dayanan, evrensel ahlâk değerleri ve etik tıp ilkeleri doğrultusunda yüksek nitelikli ve özellikli sağlık hizmeti sunmaktadır.

Yüksel ailesi, yıllardan beri faaliyet gösterdiği turizm sektöründe de başarılı olmasını sağlayan profesyonel otelcilik bilgisi ve donanımını sağlık alanında uygulayarak her iki hastanede sunulan hizmetlerin kalitesini en üst düzeye yükseltmiştir.

Aynı deneyimli ekip, bugün, açılması planlanan üçüncü hastanenin projeleri üzerinde çalışmaktadır.

Dr. Cahit Yüksel, T.C. İstanbul Rumeli Üniversitesi mütevelli heyet üyesi olarak ülkemizin geleceği olan aydın, bilgili, sorgulayan, çağdaş ve topluma yararlı gençlerimizin eğitimine de katkı sunmaktadır.

Bütün yatırımlarını öz kaynaklarıyla gerçekleştiren Dr. Cahit Yüksel ve ailesi maddi ve manevi kazanımlarını ülkesi ve insanıyla paylaşmaktadır.

Dr. Cahit Yüksel, kendi kişiliğini de oluşturan ahlâk, adalet, dürüstlük, şeffaflık ve liyakat değerlerine çalışma hayatında büyük önem vermektedir.

Dr. Cahit Yüksel evli ve 3 çocuk babasıdır.