BESLENME VE DİYET

Beslenme ve Diyet

Gündelik yaşam stresi, metropolitan yaşamın koşuşturmacası içeresinde sağlıklı beslenmeye dikkat edilmemektedir. İnsanlar genelde hazır ve çabuk tüketilecek gıdalara yönelmektedirler. Bunlar da obezite başta olmak üzere diyabet, kalp-damar hastalıkları gibi birçok metabolik hastalıkların yanı sıra psikolojik ve sosyolojik bazı sorunlara da neden olmaktadır. Beslenme ve Diyet Bölümü olarak bizler, danışanlarımızın sadece ideal kilolarına ulaşmalarını değil, aynı zamanda bu kilolarını korumalarına yönelik bilgi destek ve danışmanlığı da sağlamaktayız.

Beslenme ve Diyet Polikliniğine başvuran hasta ve danışmanlarımızın ilk muayenelerinde beslenme alışkanlıkları ve besin tüketimlerine dair öyküleri alınır. Sonrasında vücut analizi ve kan tahlilleri sonuçları değerlendirilerek kişiye özgü beslenme programı planlanır ve düzenli takibi yapılır. Bu süreçte danışmanlarımıza, adım adım sağlıklı beslenmeye dair bilgi verilir ve farkındalıkları arttırılır.

HASTANEMİZDE TEDAVİ GÖREN BİREYLERE YÖNELİK

Hastanemize yatışı yapılan hastalarımızı, katta ziyaret ederek beslenme durumları değerlendirildikten sonra hastalıklarına özgü beslenme planı oluşturulur. Viziteleri yapılarak takibi sağlanır. Gerekli beslenme eğitimi verilerek taburcu edilir.

BESLENME VE DİYET POLİKLİNİĞİNDE VERDİĞİMİZ HİZMETLER

Obezite ve Şişmanlıkla Beslenme