BİYOKİMYA LABORATUVARI

Biyokimya Laboratuvarı

Sözcük anlamı ’’canlı kimyası’’ olan biyokimya bilimi bütün canlıların yapısında bulunan kimyasal maddeleri ve oluşan kimyasal süreçleri incelemektedir.

Klinik biyokimya vücutta gerçekleşen biyokimyasal mekanizmaları moleküler düzeyde araştıran, hastalık nedenlerinin saptanması, tanı ve tedavi süreçlerinde hekimlere yardımcı olan bilim dalıdır. Klinik laboratuvar önleyici hekimlikte de çok önemlidir. Sağlıklı bireyler çeşitli testler yaptırabilir, bu testlerin  sonuçlarına göre olası hastalıklardan korunmak için önlem alabilirler.

Laboratuvarımızda bulunan cihazladan yararlanarak vucüt sıvılarının, salgılarının ve dokularının normal ve patolojik hallerindeki bileşimleri analiz ederek hastalarımıza ve hekimlerimize yardımcı oluyoruz.