CHECK UP

Reyap Hastanesi İstanbul Check-Up Hizmetleri

CHECK-UP NEDİR?

Check-up; sağlıklı bir bireyin sağlığının korunması, hastalık risklerinin ortaya çıkarılması, kanser, diyabet, kalp damar hastalıkları ve benzeri pek çok ciddi sağlık sorunlarının erken tanısı için yapılan genel sağlık taraması uygulamasıdır.

NEDEN CHECK-UP YAPTIRMALISINIZ?

Çağdaş tıbbın amacı hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemler alınarak kişinin sağlıklı kalmasını sağlamaktır. Hastalık ortaya çıktıktan sonra hem tedavisi çok daha pahalı olmakta hem de sağlık artık bir kez bozulmuş olmaktadır.

Çağımızın hastalıkları olan Kalp Damar Hastalıkları, Kanser, Yüksek Tansiyon ve birçok diğer hastalıkta, erken ve doğru tanı hem yaşam süresi hem de kalitesi açısından son derece büyük önem taşımaktadır. Ayrıca hiçbir belirti vermeden ve hastada hiçbir şikâyete neden olmadan yıllarca sinsice seyreden, beyin, kalp, böbrekler gibi hayati organlara zarar veren Yüksek Tansiyon ve Diyabet gibi hastalıklarda da yine erken tanının ve düzenli tedavinin önemi büyüktür.

CHECK-UP KİMLERE VE NE SIKLIKLA UYGULANMALIDIR?

Genel sağlık kontrölü olan Check-up'ın hiçbir şikâyeti ve hastalığı olmayan tüm kişilere yılda en az bir defa düzenli olarak yapılması önerilir.

Ailesel risk faktörlerine (kanser, kalp damar hastalığı vb.) göre önerilen uygulamanın tekrar süresi değişebilir. Hamilelerde ve mevcut sağlık sorunları olan hastalarda araştırma amaçlı uygulanması önerilmez.

CHECK-UP İÇERİĞİ

Standart Check-up paketlerimiz dışında belirli yaş dönemlerine özel paket programlar (çocuk, menopoz, prostat, vb.) ve ailesel genetik geçişli hastalıklara özel tarama amaçlı programlar (kanser, kalp damar hastalıkları), kişiye ait, kişinin yaş, cinsiyet, risk faktörleri, hayat tarzı ve ailesindeki hastalık yüküne göre risk faktörlerinin belirlenmesi sonucunda, ilgili fiziki muayenelerin ve gerekli görülen laboratuvar/radyolojik testlerin tespiti ile kişiye özel olarak hazırlanacak olan paketlerden oluşmaktadır.

CHECK-UP UYGULAMASI NE KADAR SÜREDE GERÇEKLEŞİR?

Reyap Hastanesi  İstanbul’ un Check-Up programlarında konusunda eğitimli Check-up hasta danışmanlarımız tüm aşamalarda size refakat eder. Refakatçiniz eşliğinde yapılacak işlemleriniz için tercih ettiğiniz paketin kapsamına bağlı olarak 2 ile 8 saat arasında zaman ayırmanız gerekmektedir.

CHECK-UP RANDEVUNUZA GELİRKEN

• Daha önce yapılmış test ve diğer tetkik sonuçlarını beraberinizde getiriniz.
  • Randevu günü olası fiziksel aktivite gerektirecek testler için rahat kıyafet ve ayakkabı ile geliniz.
  • Randevu günü en az 10-12 saat süreli aç geliniz. (Akşam saat 21:00’den sonra yemek yemeyiniz, saat 24:00’ten sonra su içmeyiniz).
  • Check-up sonuçlarınızı etkileyebilecek detaylara dikkat ediniz. Bayanlar için menstruasyon (regl) dönemi check-up için uygun değildir.
  • Herhangi bir vitamin, mineral desteği kullanmamalı, kullanılıyorsa mutlaka belirtiniz.
  • Brokoli, turp gibi çok enerjili yiyecekler tüketmeyiniz.
  • Randevu günü öncesi alkol almayınız.

REYAP HASTANESİ İSTANBUL CHECK UP PAKETLERİ

KAPSAMLI KADIN CHECK UP PAKETİ

Dahiliye, Göz, Jinekoloji, KBB, Diş

EKG, Treadmil Efor Testi, Ekokardiyografi