ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA HASTALIKLARI

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Endokrinoloji bölümü vücudumuzdaki iç salgı bezlerini, iç salgı bezlerinin fonksiyonlarını ve salgıladıkları hormonları inceleyen bilim dalıdır. Hormonlar vücudumuzdaki değişik aktiviteleri kontrol eder. Hormonların farklı tipleri, üreme, metabolizma, büyüme ve gelişmeyi kontrol eder. Hormonlar ayrıca çevremize verdiğimiz tepkiyi de kontrol eder ve vücudumuzun fonksiyonları için gerekli uygun miktarda enerji ve besini sağlamaya yardımcı olurlar.

Endokrin sistemi oluşturan salgı bezleri; hipotalamus, hipofiz,tiroid, paratiroid, pankreas, yumurtalıklar (kadında overler, erkekte testisler) ve  böbreküstü bezidir.

Hastanemizde Endokrinoloji ve Metabolizma bölümümüz, ilgili diğer bölüm uzmanları ile iş birliği içerisinde çalışmaktadırlar. Hastanemizde aşağıdaki Endokrinoloji ve Metabolizma hastalıklarının tanı ve tedavisi başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

• Diyabet,Guatr ve Tiroid Bezinin hastalıkları
  • Obezite, Hipertansiyon
  • Hipofiz Bezi Hastalıkları
  • Böbreküstü Bezi Hastalıkları,
  • Kıllanma Artışı ve Adet Düzensizlikleri
  • Cinsel Gelişme Bozuklukları
  • Osteoporoz (kemik erimesi), Kolesterol Yüksekliği ve Lipit Metabolizması Hastalıkları
  • Büyüme ve Gelişme Geriliği (boy kısalığı)
  • Salgı bezlerinin tümörleri (tiroid kanseri, hipofiz ve pankreas tümörleri vs.)