ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü, kemik, kas ve eklem sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisinde, hastanemizde yer alan tüm bölümlerle dayanışma ve işbirliği içinde, teknolojinin geniş olanaklarından yararlanarak, hastalara en uygun tedaviler bilimsel düzeyde planlamakta ve uygulamaktadır.

Hastalar, tanıda modern donanımlı Siemens marka Digital Röntgen cihazı Ortoröntgenogram, Tomografi, 3 Boyutlu BT, Magnetik Rezonans görüntüleme ve ameliyathanede C kollu Siemens marka skopi ve Storz HD Artroskopik cihazlarla minimal invaziv müdahale imkanlarından yararlanabilmektedirler.

Hastanemiz Ortopedi Travmatoloji Servisinde modern teknikleri kullanarak ve ameliyathanede dünya standartları gereği Laminer hava Akımı ve hepa filtre mevcut olup aşağıdaki ameliyatlar başarı ile yapılmaktadır.

Kırıkların tedavisinde-kapalı dıştan tespit imkanına sahip eksternal fiksatörler, intramedüller çiviler, perkütan çivilemeler, minimal invaziv anatomik kilitli titanium plak vida uygulamaları.

Spor yaralanmalarında artrosopik meniskus, eklem kıkırdak, önçapraz bağ rekonstruksiyon, döndürücü manşet ve tendon yırtıklarının tamirleri, ayak ve ayak bileği hastalıklarında artroskopik/endoskopik girişimler en son teknolojik aygıtlar ve yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Pediatrik ortopedi ve travmatoloji– çocuklarda görülen doğuştan uzuv deformiteleri, çarpık ayak, boyun eğriliği, doğuştan kalça çıkığı, kemiklerin kırık ve çıkıklarının tedavileri.

Protez gereken hastalarımıza en yeni teknikler ve en son teknoloji ürünü protezlerle vücudun tüm eklemleri düzeyinde hizmet verilmekte olup, her türlü primer ve revizyon eklem protez ameliyatları gerçekleştirilmektedir.

Eksternal fiksatör ve bilgisayar navigasyonlu eksternal fiksatör ile kemik deformite koreksiyonu, kırıkların kaynamaması, kötü kaynamada rekonstruksiyonlar ve kemik uzatma ameliyatları.

Çocukluk ve erişkin dönemi omurga eğrilikleri (skolyoz-kifoz), omurga kırıklar ve çıkıkları, enfeksiyonları, tümörleri, bel kaymaları (spondilolistezis) ve dejeneratif omurga problemleri son bilimsel gelişmeler ışığı altında tedavi edilmektedir.

Merkezimizde ayrıca kesintisiz 24 saat acil ortopedi hizmeti sunulmaktadır. Tüm ortopedik yaralanmalara anında müdahale edebilecek ekibimiz en son teknolojiye göre düzenlenmiş poliklinik ve ameliyathane şartlarında çalışmalarını sürdürmektedir.

Ortopedi ve Travmatoloji Klinik doktorlarımız klinik bilgi ve tecrübelerini arttırmaya yönelik her türlü yurtiçi ve yurtdışı bilimsel faaliyetler için teşvik edilmekte ve desteklenmektedir. Bu sayede güncel ortopedik gelişmelerin yakın takibi ve yeni yöntemlerin öğrenilmesi ve uygulanması suretiyle hasta memnuniyeti ve hizmet kalitesi arttırılmaya çalışılmaktadır.

HABERİNİZ OLSUN