Blog-kanser-tani-tedaviler-desktop
Blog-kanser-tani-tedaviler-mobile

Reyap Hastanesi İstanbul, kanserin tanı ve tedavisi ile ilişkili tüm branşların ortak katkıları ile hastaya uygulanacak tedavi yöntemlerinin belirlendiği bilimsel bakış açısı ve ileri teknolojiyi birleştirmektedir.

Reyap Hastanesi İstanbul’da kişiye özgü yenilikçi tedaviler uygulanmaktadır. Tıbbi Onkoloji Bölümümüzde yapılan kanserin ilaçla tedavisinde; kanserin tipi, hastalığın evresi, kanser hücresinin patolojik özellikleri, kanser hücresinde meydana gelen genetik değişiklikler, hastanın yaşı ve diğer hastalıkları göz önünde bulundurulmaktadır.

Hastalıkların tanı ve tedavisinde radyoaktif maddelerin kullanıldığı Nükleer Tıp Bölümümüzde teknolojik açısından oldukça gelişmiş cihaz, teşhis ve tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. Tanısal tetkikler olarak tiroid, paratiroid, kemik, kalp, böbrek ve diğer birçok organın ve hastalığın gamma camera cihazı ile sintigrafik görüntülenmesi yapılmaktadır.

Kanserli doku taraması yapan PET/CT cihazı onkoloji hastaları için oldukça önemli veriler sağlamaktadır. Nükleer Tıp Bölümümüzde aynı zamanda tiroit hastaları başta olmak üzere bazı tümör ve enflamatuar hastalıkların tedavisi de yapılmaktadır.

Bölümümüzde kullanılan Varian Truebeam, kanser tedavisinde günümüzün en gelişmiş teknolojisine sahip olan ve birçok tedavi yöntemini aynı platformda sunan bir cihazdır.

Truebeam sistemi, robotik görüntüleme, otomatik hasta konumlandırma, hareket yönetimi ve tedaviyi dinamik olarak senkronize eden bir kontrol sistemi ile donatılmıştır.

Bu milimetrik hassasiyet seviyesi, doktorların, hareket eden organ içindeki tümörü yüksek doğrulukla tedavi etmesine olanak sağlarken, çevredeki sağlıklı doku ve organlar yüksek oranda korunmaktadır. Hastanemizde Varian Truebeam cihazı ile güncel radyoterapi tedavisi tekniklerinin tümü uygulanmaktadır.