Blog-sosyal-medya-bagimliligi-desktop
Woman using a smartphone social media conecpt

Reyap Hastanesi Çorlu’da görev yapan Uzm. Klinik Psikolog Büşra Delikan sosyal medya kullanımını, bağımlılık belirtilerini sosyal medya bağımlılığından nasıl kurtulmamız gerektiği hakkında kısa bilgiler verdi.

Sosyal medya kullanımı artık hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Aslında bir parçadan ziyade hayatımızın tamamını ele geçiriyor diyebiliriz. Peki, sosyal medya nedir? Sosyal medyayı neden kullanıyoruz? Bu sorunun cevabı aslında sosyal medyanın hayatımızı her anlamda kolaylaştırmakta olduğudur. Günümüzde her türlü bilgiye saniyeler içinde ulaşabiliyoruz.

Sosyal medya bizler için bir zorluk olmamakla beraber bizlere yorgunluk da vermemektedir. İstediğimiz her şeye zaman kaybetmeden sahip olabiliyoruz. Sosyal medyanın kullanımı her kullanıcı için kolaydır ve istediğimiz kişiyle her an iletişimde de olabiliyoruz.

Fakat sosyal medya, hayatımızı kolaylaştırdığı gibi bizlere zararlar da vermektedir. Örneğin, sosyal medyayı çok kullanmak ciddi anlamda bağımlılık yapmaktadır. Sosyal medya bağımlılığı, sosyal medyada sürekli paylaşım yapmak ve çok fazla zaman geçirmektir.

Sosyal Medya Bağımlılığının Belirtiler Nelerdir?
  • Sosyal medya için uykudan feragat etmek
  • Sosyal medyaya durup dururken girip, kullanılan hesapları sürekli yenilemek ve günde 2-3 saati bu hesaplarda geçirmek
  • Günlük hayatta yapılan her şeyi paylaşmak
  • Yapılacak bir şey bulunmadığında, boş kalındığında ya da can sıkılması durumunda sadece sosyal medyaya girmek

Kendinize, ailenize ve sevdiklerinize vakit ayırmaya çalışın. Yeni yerler görmeye ve oraya bizzat gitmeye çalışın. Saatlerce arkadaşlarınızla sosyal medyadan konuşmak yerine, hep birlikte bir aktivite yapın. Vakit yaratmak sizlerin elinde. Buna rağmen bir çözüm bulamadıysanız bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim.

Uzm. Klinik Psk. Büşra Delikan

Reyap Hastanesi Çorlu

Çağrı Merkezi

WhastApp

Sizi Arayalım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This field is required.

This site is registered on wpml.org as a development site.