Gyrus Acmi G400 plazma kinetik cihazı prostat sorunu yaşayan hastalarımızın tedavisinde kullanılmaktadır. Plazma kinetik tedavisi, ışık, kamera ve tel halkası içeren ince bir metal tüp olan rezektoskop adı verilen bir cihaz kullanılarak gerçekleştirilir. Alet, üretra boyunca prostata ulaşılana kadar ilerletilir. Bu durum, ciltte kesi yapılması gerekmediği anlamına gelir.

Tel halkası bir elektrik akımı ile ısıtılır ve prostatın semptomlara neden olan bölümünü kesmek için kullanılır. Daha sonra mesaneye sıvı pompalamak ve çıkarılmış prostat parçalarını temizlemek için üretra içine kateter adı verilen ince bir tüp yerleştirilir. İşlem genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. Gyrus Acmi G400 plazma kinetik cihazıyla yapılan işlemlerin avantajları şunlardır:

• Serum fizyolojik kullanıldığı için ölümcül olan su zehirlenme riski yoktur.
  • Çıkan parçalar patolojide incelenir ve kanser varsa erken tespit ve tedavi imkanı doğar.
  • Kanama riski minimaldir.
  • Görüntü daha nettir, daha rahat çalışma imkanı sağlar.
  • Operasyon süresi daha kısadır.
  • Düşük enerji kullanır ve enerji yalnızca prostata temas ettiği noktayı etkiler, böylece çevre dokuya zarar vermez. Bu nedenle kalp pili kullanan hastalara bile uygulanabilir.
  • Sonda süresi çok kısadır.
  • Operasyon sonrası iyileşme daha kısa süre alır.

gyrus-acmi-g400