Hocoma Armeo Spring robotik kol rehabilitasyonu, omuz, kol ve elin aktif hareketlerini yeniden kazanmaya yönelik terapi imkanı sunan bir cihazdır. Henüz kol kaslarında istemli hareket bulunmayan şiddetli hareket kaybı ve bozukluğu olan hastalarımız için kullanılan Hocoma Armeo Spring robotik kol rehabilitasyon cihazı, dünya çapında başarısı kanıtlanmış bir cihazdır.  Reyap Hastanesi Robotik Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizde kullanılan Hocoma Armeo Spring robotik kol rehabilitasyon cihazımız sayesinde hastalarımız hareket becerisini geliştirmektedir. Bilgisayar entegrasyonlu kendinden yönetimli (self-direktif) egzersizler, konsantrasyon ve koordinasyon gerektiren çalışma seansları için kullanılan cihaz, beyinde el becerisiyle ilgili hareket kalıplarının yeniden oturmasını sağlamaktadır.

Cihaz, geniş 3 boyutlu çalışma alanı ile aktif kol desteği sağlayan elektrikli yükseklik ayarlı robotik kol yapısına sahiptir. Hocoma Armeo Spring robotik kol rehabilitasyon cihazı sağ-sol kol ve el için kullanılabilmekte; farklı kol ölçülerine ve hasta ölçülerine göre ayarlanabilmektedir. Cihazı kullanırken uzmanlarımız ergonomik çalışma için, hastalarımızın omuz eklemini doğru şekilde pozisyonlandırır ve tüm ilgili eklemlerdeki hareketler böylece cihaz tarafından desteklenir ve yönlendirilir.

Kavrama ve bırakma, pronayon/supinasyon (içe ve dışa bükme), bilek fleksiyonu/ekstansiyonu (bükme ve germe), uzanma ve geri alma fonksiyonları Hocoma Armeo Spring robotik kol rehabilitasyon cihazı ile geri kazandırılmaya çalışılır. Ayrıca cihaz hareket ve fonksiyon miktarını belirleyerek terapinin ilk dönemlerindeki yoğun kavrama ve bırakma egzersizlerini kolaylaştırır. Fonksiyonel egzersizlerin yanı sıra sistem; hastanın koordinasyonu ve motor becerisini belirlemek için spesifik olarak tasarlanmış egzersizleri içerir. Cihazda bulunan yerleşik sensörler, bütün terapi aşamaları boyunca her bir eklemdeki aktif kol hareketlerini kaydeder.

Optimum terapiyi desteklemek, sonraki tedavi bölümünde uygun zorluk derecesine karar vermek, hastalarımızın ilerleyişini belgelemek ve değerlendirmek için performans bilgisi en iyi olan sonuçları Hocoma Armeo Spring robotik kol rehabilitasyon cihazı kaydeder. Motive edici, oyun benzeri artırılmış performans geri bildirim egzersizlerinden oluşan kapsamlı bir kitaplık barındıran cihaz, günlük yaşam aktivitelerinde yaygın olarak kullanılan temel hareket kalıplarını eğitmek için tasarlanmıştır. Hocoma Armeo Spring cihazının anında performans geri bildirimi hastalarımızı motive eder ve motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olarak, günlük rutinde daha fazla bağımsızlık ve dolayısıyla daha iyi yaşam kalitesi sağlar.

hocoma-armeo-spring-corlu