Lumenis Pulse 30H holmiyum lazer cihazı, böbrek taşı ve prostat tedavisinde kullanılan en son teknolojilerden biridir. Hastanemizde böbrek taşı ve prostat tedavisi Lumenis Pulse 30H holmiyum lazer cihazı ile başarıyla gerçekleşmektedir. Lumenis Pulse 30H holmiyum lazer cihazı ile yapılan üreter taşı ameliyatları hastalarımız için büyük bir konfor sağlamaktadır. Hastalarımız uygulamanın ardından aynı gün evlerine dönebilmektedir. Vücutta herhangi bir kesi olmaksızın yapılan holmiyum lazer uygulaması diğer cerrahi tekniklere göre daha hızlı iyileşme sağlamaktadır. Diğer yandan holmiyum lazer uygulaması tek seansta etki gösterir, ses dalgasıyla taş kırılma tedavi yöntemine göre daha avantajlıdır. Yakın zamana kadar sadece idrar kanalındaki taşların tedavisinde kullanılan holmiyum lazer cihazı, fleksibıl (bükülebilir veya kıvrılabilir) üreterorenoskopların kullanıma girmesiyle artık böbrek içine yerleşmiş taşlarda da etkin bir tedavi sağlamaktadır.

Böbreğin iç kısmındaki idrar toplayıcı sistemde yerleşmiş taşlara bu fleksibıl aletlerle ulaşılır ve taşlar holmiyum lazer cihazı kullanılarak kırılır. Büyük taş parçaları özel aletlerle tutularak vücut dışına çıkarılır. Kalan küçük parçalar da idrar ile vücut dışına atılmaktadır. Öncelikle cerrahlarımız, holmiyum lazer uygulamasından önce ilaçlar ve diyet ile hastalarımıza ne yapmaları konusunda özel talimatlar vermektedir. Ardından işlem genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir.

Hastanemizde holmiyum lazer cihazı ile prostat sorunları da çözülmektedir. Prostat büyümesi sorununun çözümünde kullanılan holmiyum lazer uygulaması (holmiyum lazer prostat enükleasyonu HoLEP ) minimal invaziv yani kapalı cerrahiyle gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Herhangi bir kesi yapılmadan erkeklerin hayatlarını ciddi şekilde etkileyen prostat büyümesine bağlı idrar sorunları hastanemizde Lumenis Pulse 30H holmiyum lazer cihazı ile başarıyla tedavi edilebilmektedir.

lumenis-pulse-30h