Zeiss Cirrus HD-OCT 5000/500, göz yapılarını yüksek bir hassasiyetle ölçen ve üzerinde yer alan HD monitöründe tüm detayları gösteren bir sistemdir. Hastanemizde kullanılan Zeiss Cirrus HD-OCT 5000/500 OCT cihazı, sağladığı görüntüler sayesinde hem göz hastalıklarının tanısında hem de retinaktif cerrahinin, başarıyla ve güvenle yapılmasında rol oynamaktadır.

Cihaz, Chamber View özelliğine sahiptir. Bu özellik; ön segment göz yapılarını ölçmek için objektif araçlarla tüm ön kameranın 15,5 mm genişliğinde görüntü sunmaktadır. Kalıntı stromal yatağın kalınlığını, lasik flep ve diğer kornea yapılarının kalınlığını ölçen Zeiss Cirrus HD-OCT 5000/500 OCT cihazı, 9 mm yüksek çözünürlüklü HD kornea taraması yapmaktadır. Ayrıca, cihaz kornea düzensizliklerini vurgulamakta ve refraktif cerrahi görüntüleme için en ince noktayı belirlemektedir. Kaçırılan göz çukuru nedeniyle yeniden tarama yapmayı önlemek için klinik akışı iyileştiren cihaz, vitröz, retina ve koroid içindeki detayları eş zamanlı olarak vurgulayan parlak bir görüntü ortaya çıkarmaktadır.

zeiss-cirrus-hd-oct-5000-500