Zeiss OPMI Pentero 900, beyin ve omurga cerrahisinde kullanılan bir mikroskoptur. Bu mikroskop sayesinde cerrahlarımız, hastalıklı doku, vasküler sistemler ve kan akışı dinamiklerinin gelişmiş görselleştirmesini takip etmekte, tümör ya da beyin damar ameliyatlarında operasyonu güvenle gerçekleştirmektedir. Beyin ameliyatlarının başarısını artıran ve operasyona bağlı gelişen, komplikasyon ihtimalini düşüren Zeiss OPMI Pentero 900 ameliyat mikroskobu, hastanemizde tüm ameliyat odalarımızda bulunmaktadır.

Tümörlü dokuyu normal dokudan ayırmak klasik cerrahi mikroskopla zordur. Zeiss OPMI Pentero 900 ameliyat mikroskobu, floresan ile boyanmış tümör dokusunu kolaylıkla ayırt ederek tümörün en az hasarla çıkarılmasını sağlar. Tümör ameliyatları dışında, beyin damar hastalıklarının ameliyatlarında da mikroskop kullanılmaktadır. Hastalarımıza damardan verilen özel bir birleşim sayesinde mikroskobumuzun filtresi ile damar anjiyografisi yapabilmektedir. Reyap Hastanesi, Türkiye’de bu teknolojiyi kullanan sayılı kurumlardan biridir.

zeiss-opmi-pentero-900