Prof. Dr. Aliye YILDIRIM GÜZELANT

Prof. Dr. Aliye YILDIRIM GÜZELANT Hakkında

Orta ve lise eğitimini Samsun Namık Kemal Lisesi, üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Aile hekimliği uzmanlık eğitimini Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanlık eğitimini Okmeydanı Eğitim Araştırma hastanesinde yapmıştır. Uzmanlık tezini Postmenopozal Kadınlarda Tanı ve Tedavi sonrası Kemik Dansitometrisi ile Biyokimyasal göstergelerin karşılaştırılması üzerine yapmıştır.

Uzmanlık sonrası 2010 yılına kadar Okmeydanı EAH’de başasistan olarak görev yaptıktan sonra, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fiziksel tıp ve rehabilitasyon anabilim dalında kurucu öğretim üyesi olarak yer almıştır.

2010-2017 yılları arasında nörolojik rehabilitasyon (inme), ortopedik rehabilitasyon, lenfödem tedavisi , multipl skleroz rehabilitasyonu, romatolojik hastalıklar konularında çalışmış, klinik araştırmalar yapmıştır. 2015 yılında doçent olmuştur. Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulunda yaşlı bakımı ve fizyoterapi teknikerliği bölümlerinde ders vermiştir.

2017 yılından bu yana Çorlu Reyap hastanesinde fizik tedavi uzmanı olarak çalışmaktadır. Nörolojik rehabilitasyon, el rehabilitasyonu, robotik rehabilitasyon pediatrik rehabilitasyon, romatizmal hastalıklar, osteoporoz, fibromiyalji, kas iskelet hastalıkları eklem ve PRP enjeksiyonları konularında çalışmalarına devam etmektedir.

Halen İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.