Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Bakteri, virüs, parazit veya mantar gibi mikroorganizmaların neden olduğu hastalıkların tanı ve tedavisi ile uğraşan uzmanlık alanıdır.
Klinik mikrobiyologlar, hastalığın saptanmasına yardımcı olmak için çok çeşitli klinik laboratuvar testleri gerçekleştirir.
Hastalarımızın enfeksyonlar açısından takip ve tedavisi yapılmaktadır.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümünün Görevleri
Klinik mikrobiyologlar, enfeksiyonlara ve hastalıklara neden olan mikroorganizmaları inceler. Mikrobiyal kültürleri ve örnekleri, uzman bilgisayar yazılımı ve bir dizi tanımlama yöntemi ve klinik deney kullanarak izler ve analiz ederler.
Görevleri şunları içerir:
●      Mantar, parazitik, viral ve bakteriyel enfeksiyonların belirlenmesi
●      Mikropların gücünü ve virülansını test etmek
●      Enfeksiyona neden olan organizmaları belirlemek için çeşitli biyokimyasal ve moleküler yöntemler kullanmak
●      Sağlık uzmanları ve endüstriyel veya klinik meslektaşlarla işbirliği yapmak ve iletişim kurmak
●      Verileri kaydetme, analiz etme ve yorumlama
●      Araştırma makaleleri, raporlar ve incelemeler yazmak
●      Hastanelerde enfeksiyonların yayılmasını önlemeye yardımcı olmayı amaçlayan çalışmalar yapmak
●      Belirli hastalıklarla ilgili araştırma yapmak
●      Laboratuvarları yönetmek
●      Biyomedikal bilim adamlarını denetlemek

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Doktorları

HEMEN RANDEVU AL

Hızlı randevu formunu doldurduktan sonra tarafınıza en kısa sürede çağrı merkezi temsilcilerimiz geri dönüş yapacaktır.

HASTANE

UZMAN DOKTOR