Siemens Arcadis orbic 3D C kollu skopi cihazı; ortopedi, travmatoloji, genel cerrahi, üroloji, beyin cerrahi ve kısmen seçilen hafıza sistemlerine bağlı olarak her türlü endoskopik çalışmalarda, ameliyat ortamında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Gerçek zamanlı (anında) görüntü elde edilmesini sağlayan bir röntgen cihazıdır. Hastanemizde hastalarımızın konfor ve güvenliği için Siemens Arcadis Orbic 3D C kollu skopi cihazı kullanılmaktadır. Cihaz birçok derin bölgeyi daha düşük radyasyon verilerek görüntüleyebilmektedir ve ameliyat süresinin kısalmasını sağlamaktadır.

Yüksek çözünürlüklü 2D görüntüyü 30 saniyede, 3D görüntüyü 60 saniyede toplayan Siemens Arcadis Orbic 3D C kollu skopi cihazı, hastalarımızın kayıtlarından görüntü belgelerine kadar tüm klinik iş akışını desteklemektedir. Siemens Arcadis Orbic 3D C kollu skopi cihazı hastanemizde özellikle ortopedi ve diğer cerrahi hekimlerinin diz protezi, kalça protezi ve kemik kırığı; kurşunlanma ve yabancı cisim çıkarma ameliyatlarında kullanılmaktadır. Siemens Arcadis Orbic 3D C kollu skopi cihazının kolunun bir ucunda  X-ışını tüpü, diğer ucunda ise kayıt sistemi bulunur.  X-ışını tüpü tarafından oluşturulan X-ışınları, hastanın görüntülenmesi istenilen bölgesi üzerinden geçirilir ve X-ışınlarına duyarlı bir film üzerine düşürülerek görüntü elde edilir.

C kol tavana veya yere bağlı tam hareketli bir sistemdir. C kolun yatay hareketleri, farklı açılarda çekim kolaylığı sağlar. Cihaz,  X ve Y eksenlerinde 360 derece dönebilen kol sayesinde yatay ve dikey eksende istenilen pozisyonun verilmesine olanak sağlamaktadır. Siemens Arcadis Orbic 3D C kollu skopi cihazı yüzer masa adı verilen her yöne hareketli hasta masası ve monitörlerle tamamlanır. Cihaz kolay ulaşılır kontrol konsolu vasıtasıyla yönetilmektedir.

siemens-arcadis-orbic-3d