Arcadis Orbic C Kollu Skopi

190 derece hareket kabiliyetine sahip olan Arcadis Orbic C kollu skopi, ortopedik, travma ve omurga cerrahisinde intraoperatif kullanım için en uygun cihazdır.
Yüksek çözünürlüklü 2D görüntüyü 30 saniyede, 3D görüntüyü 60 saniyede toplayan bu cihaz, hasta kaydından görüntü belgelerine kadar tüm klinik iş akışını desteklemek için tasarlanmıştır.
C Kollu Skopi Nedir? (C Kollu Röntgen)
C kollu skopi cihazı; endoskopik çalışmalarda ortopedi, travmatoloji, genel cerrahi, üroloji ve beyin cerrahi gibi her türlü, ameliyat ortamında kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Gerçek zamanlı (anında) görüntü elde edilmesini sağlayan bir röntgen cihazıdır. Bir çok derin bölgeyi de (batın vb.) görüntüleyebilen C kollu skopi, ameliyat süresinin kısalmasını da sağlar. Ayrıca insan vücudunda herhangi bir deformasyona neden olmaz.
En Çok Kullanıldığı Durumlar Nelerdir?
Skopi cihazı özellikle ortopedi ve diğer cerrahi hekimlerinin diz protezi, kalça protezi ve kemik kırığı ameliyatları ve kurşun gib yabancı cisim çıkarma ameliyatlarında kullanılır.
C Kollu Skopi Cihazının Özellikleri
Görüntüleme işlemi dijital olarak daha yüksek kalitede, daha düşük radyasyon verilerek ve daha hızlı olarak yapılabilmekte, elde edilen görüntüler bilgisayar ortamında saklanabilmekte, çoğaltılabilmekte ve işlenebilmektedir.
C kollu skopi; mobilize röntgen cihazı olan, düşük dozda yüksek ve anında görüntü sağlayan ve ameliyat süresini kısaltan skopi cihazıdır. Modern ve günümüz ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş, son derece güvenlikli bir üründür.
C kollu skopi ile birlikte kasetli radyografik çalışmalar yapılabilirken yoğun olarak sürekli floroskopi, pulslu floroskopi, one shot floroskopi, boosted (yüksek doz) floroskopi, düşük doz floroskopi işlevleri de yapılabilmektedir.
C kollu Skopi Nasıl Çalışır?
C kollu skopi cihazının kolunun bir ucunda  X-ışını tüpü, diğer ucunda ise kayıt sistemi bulunur.  X-ışını tüpü tarafından oluşturulan X-ışınları, hastanın görüntülenmesi istenilen bölgesi üzerinden geçirilir ve X-ışınlarına duyarlı bir film üzerine düşürülerek görüntü elde edilir.
C kol tavana veya yere bağlı tam hareketli bir sistemdir. C kolun yatay hareketleri, farklı açılarda çekim kolaylığı sağlar. X ve Y eksenlerinde 360º dönebilen kol sayesinde yatay ve dikey eksende istenilen pozisyonun verilmesine olanak sağlamaktadır.
Sistem yüzer masa adı verilen her yöne hareketli bir hasta masası ve monitörlerle tamamlanır.
Cihaz kolay ulaşılır kontrol konsolu vasıtasıyla işletilmektedir. Panelde iki sıvı kristali gösterge vardır ve yüksek güvenirlikli elektronik sisteme sahiptir. Sistem tamamıyla mikrokapsüllerce kontrol edilir.

REYAP SAĞLIK GRUBU | İSTANBUL - ÇORLU

YAŞAM KALİTENİZİ YÜKSELTMEK İÇİN!

Konforlu Bakım

Suit oda, corner suit oda, özel hasta odası ve yoğun bakım yatakları ile birlikte hasta ve hasta yakınlarına üst düzey konfor sunmaktayız.

Uzman Tıbbı Birimler

Reyap Sağlık Grubu; tıptaki gelişmeleri takip eden, alanında uzman ve akademik hekim kadrosu ve deneyimli sağlık çalışanları ile 7 gün 24 saat uluslararası standartlarda hizmet sunmaktadır.

Üst Düzey Kalite

Reyap Sağlık Grubu olarak, 2011 yılında Tekirdağ Çorlu’da hizmete giren ilk hastanesinin ardından, Ekim 2016’da Reyap Hastanesi İstanbul ile Esenyurt’ta üst düzey kalitede hizmetine devam ediyor.

Teknolojik Ekipmanlar

Tam teknik kapasiteye sahip, ileri teknoloji ürünü tıbbi cihazlar ile üstün nitelikli sağlık hizmeti sunuyoruz.

HEMEN RANDEVU AL

Hızlı randevu formu doldurduktan sonra tarafınıza en kısa sürede çağrı merkezi temsilcilerimiz geri dönüş yapacaktır.

HASTANE

UZMAN DOKTOR