Zeiss Humphrey Field Analyzer 3 alan analiz cihazı ile glokom hastaları düzenli olarak test edilir. Bu test, gözün optik sinirindeki koşulları ve belirli nörolojik koşulları tespit etmek için kullanılır. Zeiss Humphrey Field Analyzer 3 alan analiz cihazı, glokom tanısını en çok hassasiyet ve duyarlılıkla ortaya koyan cihazlardandır.

Hastanemizde kullanılan Zeiss Humphrey Field Analyzer 3 alan analiz cihazı ile hastalarımızın gözleri belirli bir noktaya odaklanır ve görme alanının farklı bölümlerinde değişen yoğunluklarda ışıklar belirir. Bu ışıkların algılanması ile cihaz tarafından yoğunluk çizelge haline getirilir ve daha sonra herhangi bir hasar olup olmadığını belirlemek için normal verilerle karşılaştırma yapılır. Bu prosedür yaklaşık 20 dakika içinde gerçekleştirilir ve glokomun teşhisi ve izlenmesinde etkilidir.

zeiss-humphrey-field-analyzer-3