Armeo Spring – Robotik Kol Rehabilitasyonu

Armeo Spring - Robotik Kol Rehabilitasyonu

Hastayı pozisyonlamayı hızlı ve kolay hale getiren Armeo Spring, hastaların eklem hareket açıklıkları (ROM) ve seçici kontrollerini artırmak için çeşitli kendinden başlamalı ve tekrarlı terapiler sunar.
Kendinden yönetimli (self-direktif) egzersizler konsantrasyon ve koordinasyonu yoğun olarak uygulamak için hastayı motive etmektedir.
Kol Ağırlık Desteği
Ergonomik ve ayarlanabilir kol desteği, entegre yaylara sahip bir eksoskeletondur. Omuzdan ele kadar tüm kolu kapsar, tüm fonksiyonları ve nöromüsküler kontrolü artırarak geniş 3 boyutlu çalışma alanında aktif hareketlere yardım ederek hastanın kol ağırlığına karşı, eşit güçte karşılık vererek dengeleme yapar.
Basınca duyarlı el kavrama yeri, egzersizler, yazılım ve bilgisayar oyunları için bir bilgisayar arayüz ve günlük aktivitelerin fonksiyonel eğitimi için kullanılabilmektedir.
Gelişmiş Performans Geri Bildirimi
Armeo Spring için armeocontrol, motive edici ve aydınlatıcı olan ve doğrudan performans ile birlikte fonksiyonel görevlerin eksiksiz olarak gösteren, sanal-gerçeklik eğitim ortamı tarafından desteklenmiş hareket egzersizlerini içeren, geniş bir oyun kütüphanesi içermektedir.
Motive edici ve kendinden başlamalı egzersizler, proksimal ve distal bileşenler içermektedir ve spesifik olarak şunlarla ilişkilidir:
●      Kavrama ve bırakma
●      Pronayon/ supinasyon (içe ve dışa bükme)
●      Bilek fleksiyonu/ ekstansiyonu (bükme ve germe)
●      Uzanma ve geri alma fonksiyonları
Ayrıca hareket ve fonksiyon miktarını belirleyerek terapinin ilk dönemlerindeki yoğun kavrama ve bırakma egzersizlerini kolaylaştırır.
Değerlendirme Araçları
Fonksiyonel egzersizlerin yanı sıra sistem; hastanın koordinasyonu ve motor becerisini belirlemek için spesifik olarak tasarlanmış egzersizleri içermektedir. Yerleşik sensörler bütün terapi aşamaları boyunca her bir eklemdeki aktif kol hareketlerini kaydeder.
Optimum terapiyi desteklemek ve sonraki tedavi bölümünde uygun zorluk derecesine karar vermek için hastanın ilerleyişini belgelemek ve değerlendirmek için performans bilgisi en iyi olan sonuçları kaydeder.
Robotik Kol Rehabilitasyonunun Avantajları
El ve kol fonksiyonunu güvenli bir şekilde geri kazanmayı sağlayan Armeo Spring, hastalara sunduğu pek çok avantaj sayesinde uzun süreli çözümü getirir.
Kendi Kendine Başlatılan Hareket Terapisi
Kol ağırlığı desteği sağlayarak, Armeo Spring hastaların kalan motor fonksiyonlarını kullanmalarını sağlar ve onları belirli tedavi hedeflerine göre daha fazla erişim ve kavrama hareketleri yapmaya teşvik eder.
3D Çalışma Alanında Eşzamanlı Kol ve El Terapisi
Armeo Spring, altı serbestlik derecesine sahip kapsamlı bir 3D çalışma alanında eşzamanlı kol ve el eğitimine izin verir. Bu, hastaların tedavi ilerlemeleri ve günlük yaşamları için önemli olan hareketleri uygulamalarını sağlar.
Ergonomik Dış İskelet
Armeo Spring’in ergonomik ve ayarlanabilir dış iskeleti, omuzdan ele kadar tüm kolu tutar ve hastanın kolunun ağırlığını dengeler. Yerleşik sensörler, terapi seansı sırasında aktif hareketleri ve tüm eklem açılarını kaydeder.
Motive Edici Egzersizler
Motive edici oyun benzeri artırılmış performans geri bildirim egzersizlerinden oluşan kapsamlı bir kitaplık, günlük yaşam aktivitelerinde yaygın olarak kullanılan temel hareket kalıplarını eğitmek için tasarlanmıştır.
Anında performans geri bildirimi hastaları motive eder ve motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olarak günlük rutinde daha fazla bağımsızlık ve dolayısıyla daha iyi yaşam kalitesi sağlar.
Artırılmış Terapi Verimliliği
Armeo Spring, kendi kendine yönlendirilen terapi sayesinde daha yüksek eğitim verimliliği sunar ve bu da daha uzun vadeli sonuçlar sağlayabilir. Bu, sürekli terapötik rehberliğe olan ihtiyacı azaltarak mümkündür. Ayrıca bu sayede hastalar mesai saatleri dışında ve hafta sonları da egzersiz yapabileceğinden hedeflerine daha çabuk ulaşabilirler.
Hedef Hasta Değerlendirmeleri
Armeo Spring, hastaların terapi seansları sırasında nasıl performans gösterdiğini kesin olarak kaydeder. Sonuçlar, tedaviyi optimize etmek için hastanın durumunu ve tedavi ilerlemesini analiz etmek ve belgelemek için kullanılabilir.

REYAP SAĞLIK GRUBU | İSTANBUL - ÇORLU

YAŞAM KALİTENİZİ YÜKSELTMEK İÇİN!

Konforlu Bakım

Suit oda, corner suit oda, özel hasta odası ve yoğun bakım yatakları ile birlikte hasta ve hasta yakınlarına üst düzey konfor sunmaktayız.

Uzman Tıbbı Birimler

Reyap Sağlık Grubu; tıptaki gelişmeleri takip eden, alanında uzman ve akademik hekim kadrosu ve deneyimli sağlık çalışanları ile 7 gün 24 saat uluslararası standartlarda hizmet sunmaktadır.

Üst Düzey Kalite

Reyap Sağlık Grubu olarak, 2011 yılında Tekirdağ Çorlu’da hizmete giren ilk hastanesinin ardından, Ekim 2016’da Reyap Hastanesi İstanbul ile Esenyurt’ta üst düzey kalitede hizmetine devam ediyor.

Teknolojik Ekipmanlar

Tam teknik kapasiteye sahip, ileri teknoloji ürünü tıbbi cihazlar ile üstün nitelikli sağlık hizmeti sunuyoruz.

HEMEN RANDEVU AL

Hızlı randevu formu doldurduktan sonra tarafınıza en kısa sürede çağrı merkezi temsilcilerimiz geri dönüş yapacaktır.

HASTANE

UZMAN DOKTOR