Zeiss Visulas Yag III, göz hastalıkları ve cerrahisi için kullanılan bir lazer sistemidir. Hastanemizde kullanılan Zeiss Visulas Yag III lazer, oküler göz dokusunun temassız tedavisini sağlar. Cihaz, tipik olarak 4 nano saniyeden kısa süreli darbeler ve 1.064 nm dalga boyunda enerji üretir. Arka kapsülotomi ve periferik iridotomi dahil olmak üzere, göz hastalıklarının çoğunda tedavi imkanı sağlayan cihaz, sıklıkla katarakt cerrahisinde kullanılmaktadır. Katarak ameliyatından sonra arka kapsül denilen dokuya VISULAS YAG 3 lazer ile cilalama işlemi yapılır ve katarak sorunu yaşayan hastalarımızın görüş kalitesi artırılır. Yapılan işleme YAG lazer kapsülotomi denilmektedir.

Zeiss Visulas Yag III lazerin diğer önemli kullanım alanı; göz tansiyonunda gözün arka tarafına hapsolmuş ve göz tansiyonunun yükselmesine yol açan sıvının iris dokusunda delik açılarak rahatlatılmasıdır. Bu işlem tedbir amaçlı da uygulanabilmektedir. Bu işleme ise Yag lazer iridotomi işlemi denmektedir. Bunun yanında cihaz, nadiren de olsa göz içi sıvısındaki opasiteleri inceltmek ve küçültmek için de kullanılabilir. Bu işleme ise Yag lazer vitreolizis uygulaması denmektedir. Ayrıca lazer, retinanın önü ile göz sıvısı arasında sıkışmış olan kanın serbestleştirilmesinde de kullanılır. Bu işleme de Yag lazer hyalodotomi uygulaması denmektedir.

İkincil katarakt için hassasiyet ve verimlilik gösteren cihaz; değişken odak kayması, tam entegre lazer çalışma alanı ve büyütme seçenekleri sayesinde tüm uygulamaları güvenle gerçekleştirir. Ayrıca Zeiss Visulas Yag III, lazer biyomikroskobuna tamamen entegredir. İndirgenmiş aydınlatma prizması, kısa korneal mikroskobu ve ince dizaynı ile kolaylıkla kullanılmaktadır. Esnek bir şekilde pozisyonu ayarlanabilen kontrol paneli ile cihaz, akıllı komuta merkezli bir şekilde çalışmaktadır. Kompakt formatı, kullanıcı dostu ara yüzü sayesinde Zeiss Visulas Yag III lazer sistemi, kolay ve elverişli bir şekilde kullanılır.

zeiss-visulas-yag-iii